Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

dinsdag 31 augustus 2021 *

Fietsdagtocht van ong. 85 km - vrijwel vlak

Fietsen door het Brugse Ommeland

* Datum onder voorbehoud : indien dinsdag 31 augustus slecht weer wordt aangekondigd voor de Kuststreek, gaat de tocht door op woensdag 1 september 2021. Indien voor beide dagen slecht weer wordt aangekondigd, kan de tocht uitgesteld of geannuleerd worden. Kijk hiervoor zondagavond op de website.

Fietslustocht in de groene rand rond Brugge. Leuke bospaden verbinden kastelen en een aantal oude abdijen in de zuidwestelijke rand van Brugge. Vele van deze vaak prachtige gebouwen in de 'Kasteelbossen' werden opgetrokken in de 19de eeuw.
Via de Brugse Vesten fietsen we in de richting van het Kasteel van Male, ooit het centrum van de macht van Vlaanderen. Daarna gaat het naar Ryckevelde en beklimmen we één van de hoogste punten van de streek : de Oedelemberg. We dalen af en laten ons via landelijke wegen leiden naar het Bulskampveld en de Vagevuurbossen in Beernem en Wingene.
Op de terugweg doorkruisen we het Kasteeldomein van Loppem, het domein van Beisbroek waar we een glimp opvangen van het prachtige kasteel van Tudor en het KoudeKeuken domein.

Scheldevallei
Schampavie fietsend in de Scheldevallei - augustus 2018. Foto van Paul Cardon.