Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

dinsdag 13 - zondag 25 juli 2021

fietstrektocht - +/- 80 km per dag aan een rustig tot matig tempo in een heuvelachtig landschap

Rheinland-Pfalz en Saarland (DE).

12-daagse fietstrekking (incl. 2 halve reisdagen)

2021 blijft een spannend jaar ... zullen we in Duitsland kunnen gaan fietsen of worden we verplicht in eigen land rustige routes op te zoeken ?
Onderstaande fietstrekking is een mogelijkheid, doch wegens nieuwe corona-maatregelen in de loop van de volgende weken blijft het mogelijk dat deze reis moet geannuleerd worden. Er zullen dan geen kosten voor de kandidaat-deelnemers zijn.

Bestemming
Rheinland-Pfalz is een gedroomde omgeving voor echte fietsliefhebbers, een fietsparadijs dankzij de talrijke bewegwijzerde fietsroutes. Het is er rustig fietsen, maar het kan ook wat sportiever in de bosrijke middelgebergtes van o.a. Eifel, Hunsrück en Pfälzerwald, en het behoort tot de mooiste streken van Duitsland met zéér gevarieerde landschappen, uitgestrekte bossen, historische kastelen en pittoreske wijndorpjes.
We vertrekken vanuit Welkenraedt en laten ons leiden richting Heidelberg, de stad van Goethe met zijn indrukwekkende Altstadt. We genieten van de warmste regio van Duitsland, Duits Toscanië, en via de Weinstrasse en het culinaire paradijs van de Pfalz fietsen we naar Saarland, een klein fijn fietsparadijsje langs de Duits-Frans-Luxemburgse grens.

fietsen richting Biggesee en Winterberg in 2020 fietsen richting Biggesee en Winterberg in 2020
Schampavie fietst richting Biggesee en Winterberg in 2020 - foto's Guido V.