Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zondag 27 juni 2021

Dagwandeling 20 km - vlak

Luswandeling vanuit Puurs

In 2019 heeft de gemeente Puurs in samenwerking met Natuurpunt, de Vlaamse Landmaatschappij en het agentschap Natuur en Bos in totaal 50 hectare gronden kunnen verwerven in de Vallei van de Molenbeek. Dankzij deze aankoop zijn er vele mooie wandelpaden vrijgekomen en extra aangelegd, voorheen was dit gebied hoofdzakelijk jachtterrein en afgesloten met prikkeldraad.
Enkele jaren geleden werd ook het Landschapspark aangelegd aan het Fort van Liezele waardoor er ook extra wandelpaden bijgekomen zijn. Hoog tijd dus om nog eens met Schampavie op stap te gaan in Puurs en omgeving.
Verder wandelen we langs de Koortskapel naar Lippelo door het Natuurgebied Marselaer. Aan de kerk van Lippelo doen we jawel een terras bij 'Den Dorstige Duiker'. In de namiddag wandelen we nog voorbij Lotte's hoeve-ijs, wie wil kan hier een ijsje eten van verse koemelk. Als we terug richting Puurs stappen komen we voorbij het wijndomijn Valke Vleug. Dit is ook nieuw sinds 2016, ondertussen liggen hier al 4 hectare wijngaarden. Langs het natuurgebied Tekbroek bereiken we terug het station van Puurs.

Met Schampavie op stap door Laarbeekbos in Jette, april 2011,