Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Van zaterdag 07 november tot woensdag 11 november 2020

Wandel5daagse met dagrugzak (22km tot 24 per dag)

Sankt Thomas - Kyllburger Eifel

Wandelen in de vallei van de Kyll.

Sankt Thomas is een klein dorp een vijftal kilometer gelegen van Kyllburg. Kyllburg is een door de Duitse overheid erkend luchtkuuroord. Kyllburg ligt van 275 tot 375 meter hoogte. Ongewoon voor het klimaat van de Eifel is het weerbeeld in Kyllburg zeer gunstig door de beschutting van een hoge bergrug en de invloed van de rivier de Kyll.

Ter plaatse zal de Kyll zeker een bleangrijke plaats in nemen in de wandelingen. Al zal er ook regelmatig een steil klimmetje tussen zitten. Deze brengen ons in een afwisselend landschap naar hogere regionen.

Op de heen of terugweg wandelen we zeker langs de Bitburger stausee. Rondom Stausee Bitburg kun je goed wandelen. Rondom het meer is een rondweg van 5 kilometer waarop je een schitterende wandeling kan maken en volop kan genieten van de prachtige natuur in dit mooie stukje Eifel. Wij zullen natuurlijk de ruime omgeving van de stausee grondig verkennen en zo onze wandelig langer maken.

Onze overnachtingsplaats is een ruime gite met 5 slaapkamers. Er is plaats voor 12 wandelaars
We zullen zelf ons potje koken. Er wordt verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt en een handje toesteekt. Vele handen maken licht werk.

Al een eeuwigheid geleden: in november 2005 stapte Schampavie in de omgeving van Kyllburg.
Foto van Hugo.