Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

vrijdag 18 - maandag 21 september 2020

Fiets-4daagse ca. 90 km/dag - overwegend vlak - gemiddeld tempo

Genk-Nettetal

Liliane en Jan hadden hetzelfde idee; een verlengd fietsweekend organiseren in het najaar van 2020; Gezien de immer goed gevulde agenda van schampavie misschien een beetje veel van het goede; Dus hebben we de handen in mekaar geslagen en er een gezamenlijke 4 daagse van gemaakt. Dit was rapper gezegd dan gedaan. Want door het alom bekende covid 19 beest dat is komen opdagen, is het lange tijd onzeker geweest of onze tocht wel kon doorgaan. Nu ziet het er redelijk goed uit en we hebben er veel goesting in. De JHB van Brüggen, waar we in eerste instantie wilde logeren, is nog niet terug open en kan geen garantie geven dat dit in september wel zo zal zijn. Hierdoor hebben we een alternatief gezocht en zullen we logeren in de iets verderop gelegen JHB van Nettedal-Hinsbeck.

Vetrek en aankomst is voorzien aan het treinstation van Genk.We rijden aan een gemiddeld tempo en volgen voor zo ver mogelijk de autoluwe fietswegen.

Dag 1 Genk - Hinsbeck :

Dit is een tocht in rechte lijn waarvan het eerste deel door het Limburgse Brons Groen Eikenhout fietsparadijs loopt. Het tweede deel volgen we de Maasvlakte tussen de gezellige stadjes Maaseik en Roermond. Via het Swalmdal maken we de doorsteek naar het Nettedal waar we iets voorbij het dorpje Hinsbeck op zoek gaan naar onze verblijfplaats.

Dag 2 Hinsbeck - Landgoed de Hamert-Hinsbeck :

's Ochtends is er de mogelijkheid om in de lokale supermarkt ons te bevoorraden met lekkers voor de picknick. We gaan op zoek naar het Landgoed de Hamert . In dit ca. 1000ha groot natuurgebied gaan we zeker en vast een heel mooie picknick plaats vinden en maken we tijd voor een rustpauze. Voor de terugrit volgen we grotendeels De Maas, stroomopwaarts. Ter hoogte van de Zweefvliegclub van Venlo rijden we terug Duitsland binnen en komt de JHB steeds dichterbij.

Dag 3 :

Vandaag rijden we Zuidwaarts en volgen het eerste deel van de tocht het riviertje De Nette, dat we enkele keren oversteken. Via de dorpjes Born en Brempt komen bij het Nationaal Park de Meinweg ten Oosten van Roermond. Vanaf hier volgen we grotendeels de Duits-Nederlands grens en maken een omweg langs het pittoreske stadje Brüggen.

Dag 4 Hinsbeck - Genk :

De laatste dag volgen we een traject ten westen van Roermond en Maaseik. Net voorbij het "Witte" stadje Thorn rijden we terug België binnen. Kessenich, Kinrooi, Opitter zijn enkele van de Limburgse dorpjes die ons terug bij de vertrekplaats brengen waar we tijd moeten maken om afscheid te nemen.

Schampavie
In volle bewondering tijdens fietstocht Kempen (september 2019)