Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

donderdag 20 - maandag 24 augustus 2020

vijfdaagse fietstrekking met alle bagage
86 + 80 + 76 + 76 + 75 km - heuvelend parcours

Geraardsbergen - Charleroi - Anor (Avesnois) - Mons - Geraardsbergen

Fietstrekking vanuit Vlaanderen doorheen Henegouwen naar Anor, net voorbij de Franse grens, en terug. Dagtocht vanuit Anor.

Donderdag 20 augustus: van Geraardsbergen naar Charleroi - 86 km - 457 m stijgen
We starten zuidelijk langs de Dender tot Deux-Acres waar we de Dender verlaten. verder in zuidoostelijke richting naar Charleroi via Soignies, Ecaussinnes, Seneffe, Pont-à-Celles en Marchienne-au-Pont.
Overnachting in Jeugdherberg, rue du Bastion d'Egmont 3, Charleroi. We slapen er in 2-persoonskamers.

Vrijdag 21 augustus: van Charleroi naar Anor (F) - 80 km - 610 stijgen
We fietsen voornamelijk in zuidelijke richting en het laatste deel westelijk.
We rijden terug naar Marchienne-au-Pont langs de Samber tot de Abdij van Aulne. Verder langs de rand van Thuin en een hele reeks kleine dorpjes waar we na 72 km de Franse grens bereiken. Nog een achttal km en we bereiken Gîte Communal van Anor, waar we de groep wandelaars vervoegen.

Onze overnachtingsplaats is een ruime gite met 8 slaapkamers. Deze gite delen we met de wandelaars. Er is plaats voor 8-tal wandelaars en 8-tal fietsers. Wegens de coronamaatregelen wordt het aantal deelnemers beperkt. We koken er zelf ons potje. Iedereen draagt zijn steentje bij en steekt een handje toe!

Onze overnachtingsplaats, Gite Communal d' Anor. Is een ruime gite met 8 slaapkamers. Deze gite delen we met het fietsweekend. Er is plaats voor 8 wandelaars en 8 fietsers. Door de coronamaatregelen beperken we het aantal deelnemers.
We zullen zelf ons potje koken. Er wordt verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt en een handje toesteekt. Vele handen maken licht werk.

Zaterdag 22 augustus: rondrit vanuit Anor zonder bagage - 76 km - 461 m stijgen
We blijven in Frankrijk. We doen een hele reeks kleine dorpjes aan in een afwisselend landschap met bos en veld.
Overnachting in Anor.

Zondag 23 augustus: van Anor naar Mons (Bergen) - 73 km - 464 m stijgen
We rijden terug naar het noorden en blijven de eerste 55 km in Frankrijk, met de Voie Verte als leidraad en een reeks kleine dorpen en de stad Maubeuge. In België langs Havay en Harveng tot Mons. Overnachting in Jeugdherberg, Rampe du Château, 2, Mons. We slapen er in 2-persoonskamers.

Maandag 24 augustus: van Mons naar Geraardsbergen - 75 km - 319 m stijgen
Eerst in westelijke richting langs het Canal Nimy-Blaton-Péronnes naar Hautrage. Dan noordelijk via Stambruges en Beloeil waar we langs het Canal Blaton-Ath fietsen. Daarna via de Dender tot even voorbij Bouvigny. Terug in Vlaanderen komen we in Zarlardinge, Goeferdinge, Deftinge Schendelbeke. Ons eindpunt Geraardsbergen komt in zicht.

Schampavie Schampavie Schampavie
Schampavie in Waals Picardië - foto's van Heidi Vandenbussche