Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

25 - 26 juli 2020

rugzakwandelweekend 2x 25 km - licht golvend

Diest - Westerlo - Langdorp

Westerlo

De 4-daagse van 18-21 juli langs Eupen, Aachen en Voeren was na 24u volzet. Deze zomer willen Schampavieters graag op stap, en 't moet niet ver van huis zijn.
Daarom dit extra juli-rugzakwandelweekend via een aaneenschakeling van natuurgebieden, behoorlijk schaduwrijk met bossen en dreven.

Zaterdag stappen we vanuit Diest naar het noordenwesten, waarbij we de eerste 8 km redelijk trouw de GR561 volgen. Vanaf natuurgebied Gerhagen volgen we deels wandelknooppunten, deels andere paden, door Averbode Bos en Heide langs vennen en stukken heide. In Veerle trekken we door natuurgebieden De Werft, De Roost en de Laakvallei. Uiteindelijk door Westerlo.

Verblijf
Hostel Boswachtershuis, Papedreef 1, 2260 Westerlo.
Ooit een boswachterswoning, al lang een zeer aangenaam gelegen jeugdherberg met groot buitenterras.
We verblijven in 4-persoonskamers met eigen sanitair - in het kader van corona zullen niet meer dan 3 bedden per kamer gebruikt worden.

Zondag door de bossen van De Beeltjens, langs Kleine Laak en Grote Nete, langs het kasteel de Merode, groendomein Hertberg, natuurgebied Langdonken... een en al genieten van ons afwisselende Vlaanderen. Eind aan de treinhalte Langdonk.

Westerlo
Met driekoningen 2018 verzoop Schampavie nabij Westerlo bijna in de nattigheid... (foto van Jos VdP). Wellicht een heel ander zicht in juli 2020?