Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 18 juli - dinsdag 21 juli 2020
Rugzakwandel4daagse

Eupen - Land van Herve en Voeren - Welkenraedt

Zaterdag 18 juli 2020 : ( ∼25 km, ∼365 m ↗ en ∼415 m ↘)
Vanaf het station te Eupen trekken wij in oostelijke richting naar het Ost-Hertogenwald. Vervolgens gaat het noordwaarts, langs de meest oostelijke rand van het Herveplateau, voorbij Raeren tot de Belgisch-Duitse grens. Doorheen het glooiende Aachener Wald stappen wij naar de jeugdherberg aan de zuid-westelijke agglomeratierand van Aachen. Wij verblijven er één nacht.

Zondag 19 juli 2020: ( ∼24 km, ∼470 m ↗ en ∼560 m ↘)
Na het ontbijt trekken wij bergop naar de Vaalserberg waar het drielandenpunt D-B-Nl, met een hoogte van 322,5 m boven zeeniveau, tevens het hoogste punt is van Nederland. In het Schimperbos, het Maelensbos en Vijlnerbos spelen wij wat met de Belgisch-Nederlandse grenslijn. Wij volgen deze in westelijke richting. Ten zuiden van Epen (Nederland) dwarsen wij het valleitje van de Geul. Nog verder naar het westen, in België, doorkruisen wij het valleitje van de Gulp en bereiken wij de jeugdherberg "De Veurs", te Sint-Martens-Voeren, waar wij twee nachten verblijven.

Maandag 20 juli 2020: ( ∼26 km, ∼450 m ↗ en ∼450 m ↘)
Vandaag hoef je enkel het nodige mee te nemen voor een luswandeling, Wij wandelen doorheen het kleinschalig agrarisch, golvende mergelplateau van Margraten, ten noorden van de Belgisch-Nederlandse grens.

Dinsdag 21 juli 2020: ( ∼25 km, ∼455 m ↗ en ∼340 m ↘)
Wij trekken zuidwaarts door het Land van Herve. Het landschap is er wel bekend om de mooie vergezichten en paden, met draaihekjes, doorheen de weilanden en boomgaarden. Wij beëindigen deze mooie 4-daagse aan de treinhalte te Welkenraedt .

Rourkaartje