Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 8 - Pinkstermaandag 10 juni 2019

wandelweekend met rugzak (dagrugzak op zondag)
23 + 24 + 25 km - flink heuvelachtig

Amblève en Salm

Verblijf
Gite d'Etape Château de Wanne, 4980 Trois-Ponts
Het Kasteel van Wanne is een 18de eeuwse kasteelhoeve in grijze steen gebouwd op de ruïnes van een 15de eeuws kasteel. Wanne is een rustig dorp op de hoogvlakte boven de Salm en de Amblève en biedt schitterende vergezichten. Overwegend 4-persoonskamers.

Zaterdag: van Spa Géronstère naar Wanne (23 km).
Spa ligt in een vallei, die van de Wayai. Om er uit te geraken moeten we klimmen. Als we La Picherotte nauwlettend volgen, komen we sowieso in de prachtige Fagne de Malchamps terecht. We zijn nu 300 meter gestegen, tijd om opnieuw 250 meter te dalen, in open landschap naar Ruy. 200 m stijgen dan, door bos en ongeveer even veel dalen naar de Amblève, naar Stavelot. Daar lopen we door de oude binnenstad, op zoek naar een cafeetje.
Het blijft even vrij plat als we de Amblève volgen, maar Wanne ligt toch weer zo'n 200 meter hoger.

Zondag: lustocht vanuit de verblijfplaats naar Logbiermé (24 km).
We vertrekken westwaarts, om vanuit open landschap de Salm te kunnen zien. Langs de gehuchten Spineux en La Vau. Dan voeren de ruisseaux de Mon le Soie en du Ponceau ons vanzelf naar Logbiermé. Daar kunnen we terecht in het Chalet des Gattes (zie foto).
Door het bois de Reuland naar de weiden van Houvegné. Eens voorbij de weiden van Logbiermé komen we aan de ruisseau de Bouvin die we gisteren al even volgden. We steken die over (zie foto) om terug in Wanne te geraken.

Maandag: van Wanne naar Spa (25 km).
Langsheen le Château du Petit-Spay bij Long Pré. We zijn nu de Amblève overgestoken en mogen gestaag beginnen klimmen. Net zoals zaterdag gaat het weer flink op en neer. Door uitgestrekte bossen (Borzeux en Dessus Roanne) naar Heilrimont en Moulin du Ruy aan de Roannay. Meer open plekken nu, zoals bij Cour. Daarna zitten we terug in de bossen (Plain Fays), tot aan de Avenue André Guillaume. We moeten dan de ruisseau du Vieux Spa maar volgen om terug in Spa te belanden.

Ruisseau de Bouvin
Een menselijke ketting bij de Ruisseau de Bouvin - februari 2006
Chalet des Gattes
Chalet des Gattes in Logbiermé - februari 2006