Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Van donderdag 30 mei tot zondag 1 juni 2019

Pittige fietsvierdaagse op en neer vanuit Larochette

Klein Zwitserland en Südeifel

Voor de treinreizigers die niet graag vroeg opstaan en die voor eind februari beslissen is er een optie genomen op een extra overnachting in Aarlen, op woensdagavond 29 mei in Best Western Hotel Arlux. 3sterrenhotel, comfortale kamer voor 4 personen, bed opgemaakt en prima ontbijtbuffet voor een richtprijs van 37 euro per persoon.
Je kan dan woensdag in de vooravond de trein nemen, of woensdag een extra dagje fietsen.

Luxemburg is minder een wandelland, veel meer een fietsland met de vele kleine verharde weggetjes. Alleen in de bossen kan het avontuurlijker worden. Vanuit Aarlen in Belgisch Lotharingen fietsen we donderdags in een ruime boog naar Larochette, de poort naar het Müllerthal of Klein Zwitserland. We bevinden ons in het Gutland, geologisch verwant aan Belgisch Lotharingen. Vrijdag en zaterdag verkennen we het Müllerthal en zijn Duitse tweelingbroertje aan de overkant van de Sûre/Sauer. Dit Bitburger Gutland maakt deel uit van het Natuurpark Südeifel.

Het parcours?
De afstanden variƫren, afhankelijk van de hoogteverschillen en het terrein. Reken op 90 km voor een dag die grotendeels over verharde wegen loopt en op 80 km met veel op en neer deels over onverharde wegen. Zondag staat er een korte tocht op het programma, zodat we zeker om 15:30 in Aarlen zijn. We fietsen grotendeels over verharde wegen. Maar de Klein Zwitserse sfeer, de zandsteenkliffen en rotsformaties, vind je vooral in de valleien van kleinere zijrivieren, over brede boswegen. Ook een ravel mag niet ontbreken, zoals de Enz Radweg in Duitsland.

Verblijf:
We overnachten met maximum 15 personen, half pension, in een chalet van de Jeugdherberg van Larochette. De chalet telt 4 2-persoonskamers, en een kamer voor 7. Het sanitair bestaat uit 4 douches.

Larochette
Mei 2011 - tussen Libramont en Larochette
Zonienwoud