Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Woensdag 1 - zondag 5 mei 2019

Fiets5daagse met bagage tussen 78 en 98,5 km/dag - heuvelend parcours
(eventueel 2 dagen verlof te nemen)

Fietsen door 'le Pays Noir' en de Borinage

Fietstrekking door de provincie Henegouwen - dagtocht rond Charleroi, trekking in Picardisch Wallonië

Dag 1
Via het Hallerbos en het grote Bos van La Houssière fietsen we naar het langste hellend vlak ter wereld. We vervolgen onze weg via het Oude Kanaal en rijden naar 'le Pays Noir', een donkere streek in het verleden die een hele gedaanteverwisseling onderging en intussen wat kleur gekregen heeft.(afstand 91 km).

Dag 2
Dag-etappe rond Charleroi. We volgen een stuk van de Napoleonroute en rijden via zéér landelijke gehuchtjes naar Pont-de-Loup, vanwaar we de Samber stroomopwaarts volgen tot Charleroi (afstand 92 km)

Dag 3
De bucolische Samber leidt ons naar de bosrijke omgeving van de Abdij van Aulne bij Thuin en via zéér landelijke wegen rijden we richting Binche en Houdeng-Goegnies, waar we het Canal du Centre volgen naar de grootste scheepslift ter wereld. Van hieruit is het nog een boogscheut tot Bergen. (afstand 78 km)

Dag 4
De mijnsite van Grand Hornu is Werelderfgoed en een parel van het Europese Industrieel erfgoed uit de 19e eeuw. Verderop in Boussu heeft kunst het straatbeeld veroverd. We fietsen verder door de Borinage langs Quiévrain en Pommeroeul waar we aanpikken op het Picardisch knooppuntennetwerk tot Doornik. (afstand 86,5 km)

Dag 5
Korte sightseeing langs de Kathedraal en daarna doorkruisen we Picardisch Wallonië, een grote groene en gastvrije ruimte, aan de poorten van het Pajottenland. Via Bree-eik en Neerpede in Anderlecht fietsen we terug naar de Midi . (afstand 98,5km)

Verblijf
AJ de Charleroi rue du Bastion d'Egmont 3 (2 n)
Nieuwe JHB met moderne infrastructuur midden in de stad;
AJ de Mons Rampe du Château,2 (1 n)
AJ de Tournai rue Saint-Martin,64 (1 n)
Lakens aanwezig. Fietsstalling.

Wijgmaal - Bokrijk
Maart 2007 - dagfietstocht tussen Lembeek, Ronqières en Seneffe