Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 13 - maandag 15 april 2019
(1 dag vrijaf te nemen)

Driedaagse fietstrekking met alle bagage
85 + 95 + 75 km - vlak tot heuvelend (Vlaamse Ardennen)

De Pinte - Oostende - Kortrijk - De Pinte

Voor deze driedaagse fietstocht is een deel van de Vlaanderen Fietsroute onze leidraad: dit betekent dat we de route deels volgen met hier en daar de nodige afwijkingen.

Zaterdag van De Pinte naar Oostende - 85 km - nagenoeg vlak
Vanuit De Pinte rijden we via Sint-Martens-Leerne, Landegem en Hansbeke naar de Brugse Vaart waar we de Vlaanderen Fietsroute vervoegen. Het verdere traject loopt grotendeels langs deze route. We fietsen langs Sint-Joris, Beernem, Moerbrugge, Brugge, Meetkerke, Houtave en Stalhille naar de jeugdherberg in Oostende.

Zondag van Oostende naar Kortrijk - 95 km - +/- 440 m stijgen en dalen
Eerst volgen we de kustlijn tot in Nieuwpoort. Van daaruit rijden we min of meer zuidoostwaarts langs Diksmuide, Merkem, Bikschote, Boezinge, Zonnebeke, Beselare en Ledegem naar Wevelgem. Nu oostwaarts naar de jeugdherberg in Kortrijk. We passeren enkele oorlogskerkhoven.

Maandag van Kortrijk naar De Pinte - 75 km - +/- 700 m stijgen en dalen
Vandaag staat er een mooi stukje Vlaamse Ardennen op het menu. We starten met een vlakke aanloop met het Kanaal Kortrijk-Bossuit, het andere Knokke, Heestert en Avelgem. De andere kant van de Schelde, vanaf Ruien, wordt het een hellend parcours met de Kluisberg en de Knokteberg. In een heuvelend landschap rijden we langs Ronse, Louise-Marie, Schorisse, Horebeke, beide Boekels naar Nederzwalm. Verder via de Scheldevallei met Meilegem, Dikkelvenne, Gavere en Eke naar ons eindpunt De Pinte.

Schampavie Schampavie
Schampavie in mei 2015 - foto's van Heidi Vandenbussche