Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 21 - maandag 23 april 2018

Fiets3daagse: Dreef - Dordrecht - Gouda - Dordrecht - Dreef
Indicatieve fietsafstanden : ∼85 km / dag ; Gemiddeld tempo ; Nederlands vlak(*)

Noord-Brabant en Zuid-Holland (Nederland)

Indicatieve Schampavie Fietsroute
Schampavie Fietsroutes (Indicatieve informatie)

Zaterdag 21 april 2018 :
Samenkomst om 9:10 ; vertrek van de fiets3daagse stipt om 9:30 aan het Klooster van Meersel-Dreef. Gelegen te Dreef (Hoogstraten), dit is meteen het meest noordelijke dorpje van Vlaanderen. Van daar fietsen we richting Breda langs de Mark. Dan langs Raamsdonk en Raamsdonkveer om vervolgens de Berghse Maas over te steken. Dan volgen we de rand van de Biesbosch langs het Steurgat. Als we vervolgens ter hoogte van de Nieuwe Merwede komen, draaien we het nieuwe natuurgebied de Noordwaard, van de Biesbosch binnen. Na het doorkruisen van dit zoetwatergetijdennatuurgebied, verlaten we deze unieke rivierdelta via het veer Kop Van 't Land. Enkele km verder draaien we de Stayokay van Dordrecht binnen na een 82 km.

Zondag 22 april 2018 :
We proberen zondagochtend op tijd te vertrekken (ten laatste om 9 u), want niet alleen is er vandaag wel wat te zien, maar er zijn ook een drietal ponten te doen. In het eerste deel gaan we, via Papendrecht en Ablasserdam, de polderwindmolens van het werelderfgoed Kinderdijk bewonderen. We varen dan de Lek over en fietsen tot aan de Hollandsche Ijssel, die we een hele tijd volgen tot Gouderak, waar we hem overvaren.Via de andere oever gaat het tot Gouda; voor de kaasmarkt zijn we er op een verkeerde dag, maar we kunnen het mooie stadhuis van deze historische stad dan toch bewonderen. Via Haastrecht volgen we de Vlist. Aan Ammerstol bereiken we terug de Lek en keren we terug naar de Stayokay, na een totaal vandaag van een kleine 80 km. Op zondagavond is het aan te raden om met de waterbus tot Dordrecht te varen (fiets best meenemen) en daar de oude stad te bezoeken. We kunnen dan met de fiets terugkomen (∼6 km).

Maandag 23 april 2018 :
Op dag 3 fietsen we terug naar het Klooster van Meersel-Dreef. We starten langs de Lek die we even verder oversteken via de Moerdijkbrug . We volgen een tijdje de Amer en draaien dan richting Zuid.We passeren door het mooie Etten-Leur en fietsen dan door de velden naar Meersel-Dreef waar we na een 85 km onze auto terugvinden.