Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zondag 18 maart 2018

(bij slecht weer kan deze geannuleerd worden - kijk donderdagavond vooraf op deze site)

Fietsdagtocht 90 km - 1/4e heuvels, 3/4e vlak

Van randje Brussel tot de Schelde en terug

Gezien de gure wind, 1 graad en mogelijk een dun laagje sneeuw: GEANNULEERD.

fiets Dilbeek-ScheldeNa de start voel je dat we nog in de Vlaams-Brabantse heuvels zijn: 't gaat een paar keer goed bergop-bergaf rond Asse. We dalen en rijden dan vlak langs enkele kerkepaadjes door Opwijk. Door Buggenhoutbos, langs de mooie Dries van Opdorp naar de Schelde.
Van Bornem zuidwaarts een mooie afwisseling van rustige asfaltweggetjes, dreven, wat half-verhard langs Lippelobos en Steenhuffel. Merchtem bereiken we via enkele leuke smalle kerkwegels. Naar Mollem langs half verharde paden, aangelegd bij een ruilverkaveling 20j geleden.
Mogelijk zijn we moe genoeg om in Mollem in 't Coorenhof halt te houden - een authentiek café. Rie van Pol van Pit bleef tot z'n 94e werken in zijn café op het dorpsplein met leuvense stoof. Hij overleed in 2016, maar z'n familie houdt het verder open op zaterdag en zondag, met o.a. lambik, gueuze en kriek van Girardin van 't vat.
Resten nog een 10tal kilometers, met een paar flinke heuvels (oei, dat zit in de benen) en vergezichten richting 't Atomium, de basiliek van Koekelberg en de rest van de hoofdstad.

Dilbeek-Sint-Amands
Begin maart 2010 - een frisse zonnige fietstocht tussen Dilbeek en Snt-Amands aan de Schelde