Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 6 tot zondag 28 augustus 2016

Drie weken wandel en cultuur in Georgië

Twee trekkings in de Kaukasus + begeleide stads en cultuurhistorische bezoeken

Tobavarchkhili lakes - Svaneti - Kutaisi - Tbilisi - Kakheti regio

Georgië ligt aan de Zwarte Zee met als buurlanden Rusland, Turkije, Armenië en Azerbaijan.
De grens met Rusland wordt gevormd door het Kaukasusgebergte. Daarin bevinden zich toppen tot boven de 5000m waaronder de gekende Berg de Elbrus.
In die Kaukasus worden er twee trekkings gedaan. Eentje naar de Tobavarchikhili lakes. Het is een iets minder gekende trekking maar het is wel één van de mooiste trekkings in Georgië. Deze trekking is een kampeertrekking, maar we worden begeleid door een gis en pakpaarden. We dragen dus ons kampeermateriaal en bagage niet zelf. De andere is de Svaneti trekking. Dit is de populaiste trekking in Georgië. Je komt er door de sorpen Mestia en Usghuli, beide behorend tot het Unesco wereld erfgoed. Usghuli is ook het hoogst gelegen permanent bewoonde dorp in Europa.

Verder staat er een begeleid bezoek aan de hoofdstad Tbilisi op het programma.
Bezoek aan de tweede grootste stad Kutaisi. Met in de buurt een aantal sites die behoren tot het Unesco wereld erfgoed.
Georgië is ook heel gekend voor zijn wijn. Het zou de oudste wijnstreek van Europa zijn. De wijn word er nog bewaard in kruiken, begraven in de grond. Wij gaan een tweedaagse wijntour maken met onderweg het bezoek aan enkele kleine stadjes en enkele orthodoxe kerken. De tour gaat door in de Kakheti regio.